Většinu vzorků lze rozemlít při pokojové teplotě na požadovanou analytickou jemnost, pokud si k tomu vybereme mlýn s vhodným principem zmenšení velikosti (náraz, tlak, tření, střih, řezání). Existují však limity pro redukci velikosti při pokojové teplotě, například když i malé zvýšení teploty ovlivňuje vzorek negativním způsobem; nebo když je materiál velmi elastický a výše uvedené principy redukce velikosti způsobí pouze deformaci. Perfektním řešením pro tyto typy vzorků je mletí za studena nebo kryogenní mletí. To si vyžaduje pomůcky k mletí, jako je kapalný dusík (-196 ° C) nebo suchý led (-78 ° C), které ochlazují vzorek a usnadňují jeho rozbití.
Webinář nabízený společností Retsch „Kryogenní mletí: Jak zacházet s materiály citlivými na teplo“ konkrétně vysvětlí, jak provádět správné a účinné kryogenní mletí (kapalný dusík / suchý led) se zvláštním důrazem na typické aplikace v následujících odvětvích:
- Automobilový průmysl
- Cementárny
- Chemičky
- Pryže
- Plasty
- Ekologie / Energetika
Během webináře náš expert předvede nejvhodnější mlecí systémy pro několik aplikací, jako jsou polymery / sekundární tuhá paliva / plasty / pryskyřice / gumy / pneumatiky a mnoho dalšího.
Na tomto webináři budeme tato témata prozkoumávat