Přesná a rychlá analýza potravin je stále důležitější, protože předpisy se stávají přísnějšími a spotřebitelé jsou stále náročnější. Tento odborný den o analýze potravin vám poskytne ucelený přehled o optimálních krocích od přípravy vzorku po analýzu, seznámí vás s moderními metodami a přinese vám aktuální informace.
Registrace je bezplatná a nezávazná.
Reprodukovatelná příprava vzorků pro analýzu potravin
Potrava se vyskytuje v různých konzistencích a je často nehomogenní. Pro smysluplnou analýzu vyžadují potravinářské laboratoře reprezentativní vzorky, což vyžaduje homogenizaci jako součást přípravy vzorku. V ideálním případě by tento krok měl zahrnovat co nejméně práce. Připravený dílčí vzorek musí reprezentovat laboratorní vzorek i výchozí vzorek. To by nebyl případ nehomogenního vzorku, protože některé složky výchozího vzorku by mohly být nadměrně nebo nedostatečně zastoupeny.
V tomto webináři se dozvíte více o:
Rychlá a snadná příprava a analýza vzorků pro kontrolu kvality potravin
V souvislosti s analýzou potravin mohou mikrovlnné laboratorní přístroje poskytnout přesné výsledky během několika minut a navíc se velmi snadno ovládají. Kromě toho se lze obejít bez toxických, žíravých a pro životní prostředí nebezpečných chemikálií, což zase výrazně zvyšuje bezpečnost práce.
CEM představuje následující aplikační řešení v rámci Velké čtyřky/Velké osmičky označování potravin, § 64 LFGB a pro interní kontrolu kvality:
Těžké kovy a pesticidy ve vysoce zpracovaných potravinách
Ve třetí části série webinářů od Retsch, CEM a Shimadzu se zaměřujeme na analytiku. Každý krok zpracování potravin představuje zdroj kontaminace, a proto je třeba na vysoce zpracované potraviny (ultra-zpracované potraviny (UPF)) pohlížet kriticky. Těžké kovy jsou analyzovány pomocí ICP-MS a pesticidy pomocí GCMS/MS. Máte možnost kontaktovat odborníky na zařízení a diskutovat o svých otázkách.
V tomto webináři se dozvíte více o:
Rapid and Precise Protein/Nitrogen and Carbon Analysis with the Elementrac CN-r According to Dumas
Protein analysis in the food sector is crucial for ensuring nutritional quality, accurate food labeling, and compliance with legal requirements. Additionally, it plays a significant role in quality control, product development, and cost control, thereby ensuring the integrity and nutritional value of the products. In the field of food analytics, the Elementrac CN-r, with its modern protein analysis technology, enables rapid and precise measurements within minutes and is also extremely user-friendly. Furthermore, it eliminates the need for environmentally and health-hazardous chemicals, significantly improving workplace safety.
In this webinar, you will learn about:
*** Více časových intervalů pro různá časová pásma ***
Dr. Tanja Butt, Dr. Lena Weigold, Dr. Gerhard Beckers
Datum : 21. Listopad 2024
7:00 AM - 8:00 AM CET /
3:00 PM - 4:00 PM CET
Jazyk : Anglicky
Axel Schoener and Maxim Diel, CEM Corp.
Datum : 21. Listopad 2024
8:15 AM - 9:15 AM CET /
4:15 PM - 5:15 PM CET
Jazyk : Anglicky
Uwe Oppermann, Stephane Moreau, Waldemar Weber, Johannes Hesper
Datum : 21. Listopad 2024
9:30 AM - 10:30 AM CET
Jazyk : Anglicky
Datum : 21. Listopad 2024
5:30 PM - 6:30 PM CET
Jazyk : Anglicky
Dr. Murhat Kükrek
Datum : 21. Listopad 2024
10:45 AM - 11:15 AM CET /
6:45 PM - 7:15 PM CET
Jazyk : Anglicky