Search

Webinář:: Seznamte se s odborníky na potraviny

Přesná a rychlá analýza potravin je stále důležitější, protože předpisy se stávají přísnějšími a spotřebitelé jsou stále náročnější. Tento odborný den o analýze potravin vám poskytne ucelený přehled o optimálních krocích od přípravy vzorku po analýzu, seznámí vás s moderními metodami a přinese vám aktuální informace.

Registrace je bezplatná a nezávazná.

*** Upozornění: pro každou část webináře je nutná samostatná registrace ***

Reprodukovatelná příprava vzorků pro analýzu potravin

Potrava se vyskytuje v různých konzistencích a je často nehomogenní. Pro smysluplnou analýzu vyžadují potravinářské laboratoře reprezentativní vzorky, což vyžaduje homogenizaci jako součást přípravy vzorku. V ideálním případě by tento krok měl zahrnovat co nejméně práce. Připravený dílčí vzorek musí reprezentovat laboratorní vzorek i výchozí vzorek. To by nebyl případ nehomogenního vzorku, protože některé složky výchozího vzorku by mohly být nadměrně nebo nedostatečně zastoupeny.

V tomto webináři se dozvíte více o:

  • Homogenizace, směrodatná odchylka, správné hodnoty analýzy
  • Jak najdu optimální metodu pro můj vzorek
  • Kryogenní mletí (suchý led, tekutý dusík)
  • Vhodné laboratorní mlýny pro homogenizaci potravin
  • Živé ukázky vybraných mlýnů
  • Příklady aplikací
  • Stanovení velikosti částic pomocí sítové analýzy

Rychlá a snadná příprava a analýza vzorků pro kontrolu kvality potravin

V souvislosti s analýzou potravin mohou mikrovlnné laboratorní přístroje poskytnout přesné výsledky během několika minut a navíc se velmi snadno ovládají. Kromě toho se lze obejít bez toxických, žíravých a pro životní prostředí nebezpečných chemikálií, což zase výrazně zvyšuje bezpečnost práce.

CEM představuje následující aplikační řešení v rámci Velké čtyřky/Velké osmičky označování potravin, § 64 LFGB a pro interní kontrolu kvality:

  • Obsah vlhkosti a sušiny
  • Stanovení obsahu tuku, bez chemických látek a zcela univerzální, podle ISO 16756
  • Rychlá analýza obsahu bílkovin podle metod AOAC 967.12, 930.33, 930.29 a 2011.04
  • Obsah popela během několika minut
  • Nasycené/nenasycené mastné kyseliny (FAME)
  • Obsah hydroxyprolinu
  • Rychlý mikrovlnný rozklad pro stanovení prvků ve výživě
  • 3-MCPD

Těžké kovy a pesticidy ve vysoce zpracovaných potravinách

Ve třetí části série webinářů od Retsch, CEM a Shimadzu se zaměřujeme na analytiku. Každý krok zpracování potravin představuje zdroj kontaminace, a proto je třeba na vysoce zpracované potraviny (ultra-zpracované potraviny (UPF)) pohlížet kriticky. Těžké kovy jsou analyzovány pomocí ICP-MS a pesticidy pomocí GCMS/MS. Máte možnost kontaktovat odborníky na zařízení a diskutovat o svých otázkách.

V tomto webináři se dozvíte více o:

  • Jak měřit pesticidy v obtížných vzorcích?
  • Jsou systémy studeného vstřikování užitečné pro GCMS?
  • Velké molekuly v centru pozornosti - analýza proteinů pomocí MALDI
  • Výzvy a řešení pro analýzu těžkých kovů
  • Kolik těžkých kovů se skrývá v trendových potravinách?

Rapid and Precise Protein/Nitrogen and Carbon Analysis with the Elementrac CN-r According to Dumas

Protein analysis in the food sector is crucial for ensuring nutritional quality, accurate food labeling, and compliance with legal requirements. Additionally, it plays a significant role in quality control, product development, and cost control, thereby ensuring the integrity and nutritional value of the products. In the field of food analytics, the Elementrac CN-r, with its modern protein analysis technology, enables rapid and precise measurements within minutes and is also extremely user-friendly. Furthermore, it eliminates the need for environmentally and health-hazardous chemicals, significantly improving workplace safety.

In this webinar, you will learn about:

  • The advantages of the Dumas method over the classic Kjeldahl method
  • Benefits of the Elementrac CN-r to increase productivity in the lab while reducing workload
  • The operating principle of the CN-r
  • Suitable sample matrices for the CN-r
  • Which laboratories will benefit from switching to the Elementrac CN-r

*** Více časových intervalů pro různá časová pásma ***

Prezentující:

Dr. Tanja Butt, Dr. Lena Weigold, Dr. Gerhard Beckers


Datum : 21. Listopad 2024
7:00 AM - 8:00 AM CET /
3:00 PM - 4:00 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentující:

Axel Schoener and Maxim Diel, CEM Corp.


Datum : 21. Listopad 2024
8:15 AM - 9:15 AM CET /
4:15 PM - 5:15 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentující:

Uwe Oppermann, Stephane Moreau, Waldemar Weber, Johannes Hesper


Datum : 21. Listopad 2024
9:30 AM - 10:30 AM CET
Jazyk : Anglicky


Datum : 21. Listopad 2024
5:30 PM - 6:30 PM CET
Jazyk : Anglicky

Prezentující:

Dr. Murhat Kükrek


Datum : 21. Listopad 2024
10:45 AM - 11:15 AM CET /
6:45 PM - 7:15 PM CET
Jazyk : Anglicky