Kulové mlýny jsou výkonné nástroje na zmenšování velikosti, které díky vysokému příkonu energie vytvářejí jemné mletí. Vedlejším účinkem je zvýšená teplota uvnitř mlecí nádoby, což může být pro mnoho aplikací problematické, protože
- vlastnosti materiálů citlivých na teplotu jsou modifikovány
- úplná homogenizace je možná pouze v případě, že se vzorek ochlazuje
- manipulace s horkými nádobami je obtížná a potenciálně nebezpečná.
V našem živě vysílaném webináři se dozvíte, jak řídit vývoj teploty v kulových mlýnech a zpracovávat tak vzorky rychleji a efektivněji.
Zaregistrujte se a využijte tipy a triky našich aplikačních specialistů!
Součástí tohoto webináře bude online ukázka nového mlýnu Mixer Mill MM 500 control v naší aplikační laboratoři. Tento kulový mlýn je první na trhu, který umožňuje sledování a řízení teploty během procesu mletí.
Témata webináře
- Vývoj tepla v kulových mlýnech
- Problémy s mletím vyvolané teplotou
- Řešení pro regulaci teploty
- Živá ukázka našeho nového oscilačního mlýnu MM 500 control (provozní rozsah od - 100 °C do + 100 °C)
Prezentující:
Dr. Lena Weigold, aplikační podpora a produktový management RETSCH GmbH
Dr. Gerhard Beckers, Aplikační specialista RETSCH GmbH