Search

Webinář: Reprodukovatelná příprava vzorků pro analýzu potravin

Potraviny se vyskytují v nejrůznějších konzistencích a jsou často nehomogenní. Laboratoře pro testování potravin vyžadují reprezentativní vzorky, aby poskytly smysluplné a reprodukovatelné výsledky analýz. Proto musí být vzorky potravin homogenizovány, ideálně s co nejmenším časem a námahou. Jakákoliv část vzorku určená k analýze musí představovat původní vzorek, ze kterého byl laboratorní vzorek extrahován. Nehomogenní vzorek nereprezentuje původní materiál, protože některé komponenty mohou být nadměrně nebo nedostatečně zastoupeny. Homogenní vzorek je tedy základem pro spolehlivé a reprezentativní analytické výsledky.

RETSCH je světový lídr na trhu v oblasti přípravy vzorků a charakterizace pevných vzorků. Laboratorní mlýny a analytické sítovací stroje RETSCH jsou ideálním nástrojem pro přípravu vzorků a kontrolu kvality vzorků potravin.

Tento webinář zahrnuje tyto témata:

  • Homogenizace, standardní odchylka, správné analytické hodnoty
  • Jak najít optimální postup pro váš vzorek
  • Kryogenní mletí (suchý led, kapalný dusík)
  • Mlýny vhodné pro homogenizaci vzorků potravin
  • Příklady použití
  • Stanovení velikosti částic sítovou analýzou

Záznamy webinářů


Jazyk : Německy, Anglicky, Rusky, Španělsky