Search

Webinář: Příprava vzorků pro analýzu v zemědělsko-potravinářském průmyslu

Potraviny se vyskytují v nejrůznějších konzistencích a často jsou nehomogenní. Laboratoře pro testování potravin a krmiv potřebují reprezentativní vzorky, aby mohly získat smysluplné a reprodukovatelné výsledky analýzy. Proto musí být vzorky potravin/krmiv homogenizovány a rozmělněny na požadovanou analytickou jemnost, ideálně s co nejmenším časem a úsilím při procesu mletí a čištění.

Během webináře nabízeného společností Retsch "Příprava vzorků pro analýzu v zemědělském/potravinářském průmyslu" budou představeny různé techniky mletí a stanovení velikosti částic vzorku. Díky webináři společnosti Retsch budete také schopni určit optimální systém přípravy v závislosti na vzorku.

Témata

  • Jak získat reprezentativní a homogenní vzorek pro následnou analýzu (dělení vzorku)
  • Jak vybrat nejvhodnější systém mletí pro vaše potřeby
  • Nožové mlýny: Hlavní vlastnosti a příklady aplikací
  • Rotorové mlýny: Hlavní vlastnosti a příklady aplikací
  • Střižné mlýny: Hlavní vlastnosti a příklady aplikací
  • Řízené teploty/kryogenní mletí s kulovými mlýny: Hlavní vlastnosti a příklady aplikací
  • Jak účinně čistit mlecí systém
  • Analýza a kontrola velikosti částic

Prezentující:

Gianmarco Gavazzi, RETSCH produktový manažer – Verder Scientific Italy

Anna Maria Fustolo, interní obchodní oddělení Verder Scientific Italia

Aktuální data

Datum : 20. Duben 2023
14:30 - 15:00 
Jazyk : Italsky