Hmoždířový mlýn RM 200 dokáže míchat a homogenizovat prášky, suspenze a pasty dokonce i s vysokou viskozitou. RM 200 je vhodný pro řádnou a reprodukovatelnou přípravu vzorků na analytickou jemnost.
Díky svému vysoce výkonnému pohonu s elektronickou regulací nahrazuje těžkopádné ruční hmoždíře. Mlecí sada se může chladit a zahřívat a velmi snadno se čistí. K dispozici jsou mlecí sady z různých materiálů, které se dají jednoduše vyměnit a tak optimálně přizpůsobit pro různé úkoly mletí.
Nejlepší řešení pro Vaší přípravu vzorků najdete v naší aplikační databázi
Aplikace | mletí, míchání a rozmělnění, suché a mokré |
Oblast použití | biologie, chemie / plasty, geologie / metalurgie, lékařství / farmaceutika, potraviny, sklo / keramika, stavební materiály, zemědělství |
Vstupní materiál | měkký, tvrdý, křehký, pastovitý |
Princip redukce velikosti zrna | tlak, tření |
Vstupní velikost materiálu* | < 8 mm |
Konečná jemnost* | < 10 µm |
Velikost dávky / vstupní množství* | 10 - 190 ml |
Obsah mlecí komory | 700 ml |
Rychlost při 50 Hz (60 Hz) | 100 min-1 |
Nastavení rychlosti | - |
Nastavení přítlaku dříku | knoflík ve svislé poloze + stupnice, knoflík v horizontální poloze + zraková/zvuková kontrola |
Nastavení přítlaku škrabky | nastavením knoflíku + vizuální kontrola |
Materiál mlecích nástrojů | tvrzená ocel, nerezová ocel, karbid wolframu, achát, korund, oxid zirkoničitý, tvrdý porcelán |
Nastavení doby mletí | digitální, 1 - 99 min / nepřetržitý provoz |
Pohon | Jednofázový motor s přídavným kondenzátorem |
Elektrické napájení | různé napětí |
Připojení k elektrické síti | 1-fázové |
Kód ochrany | IP 53 |
Spotřeba energie | 250 W (230 V, 50 Hz) / 290 W (120 V, 60 Hz) |
Š x V x H zavřený | 400 x 480 x 370 mm (otevřené 400 x 550 x 510 mm ) |
Váha netto | ~ 24.2 kg |
Normy | CE |
Hmoždířový mlýn RM 200 mele, míchá a roztírá materiál na principu tlaku a tření. Mletý materiál se přivádí do otáčejícího se mlýnu stěrkou mezi hmoždíř a tříč. Tento vynucený přísun materiálu zajišťuje, že celý objem mletého materiálu se účastní na procesu mletí a je intenzivně promícháván. Tříč se nenachází v centru hmoždíře, ale je ofsetový, kontakt hmoždíře s rotující vzorkou způsobuje, že se automaticky otáčí. Vlastní hmotnost tříče a nastavitelný tlak přes odpruženou hřídel vytvářejí potřebný mlecí tlak.
Výhrady k technickému řešení a nedostatkům