Pro zpracování houževnatých nebo elastických materiálů, které nelze homogenizovat při pokojové teplotě, je k dispozici kryo sada, která zajišťuje bezpečné a účinné mletí se suchým ledem. Skládá se ze tří složek:
Spodní část je vyrobena z nerezové oceli, boční otvory umožňují odpařování CO2 během kryogenního mletí; horní část je standardní PP víko.
Hroty přispívají k důkladnému promíchání vzorku.
Tento nůž má 2 čepele a je nezbytný pro kryogenní mletí. Je také vhodný pro mletí tvrdých vzorků.
GM 200 je vybaven 4,3'' dotykovým displejem nabízejícím snadné nastavení parametrů, úložiště SOP a přímým přístupem na webový portál MyRETSCH prostřednictvím QR kódu. Pro běžné operace lze uložit 8 standardních operačních postupů a 4 programové cykly. Před a po mletí lze nádobu s víkem, vloženým nožem a vzorkem vložit a vyjmout jako kompletní jednotku.
RETSCH vyvinul gravitační víko, které zmenšuje objem mlecí nádoby a brání vzorku v úniku z procesu homogenizace lpěním na stěnách nádoby. Víko během mletí klesá pod svou vlastní hmotností a vždy spočívá přímo na vzorku. Výsledkem je důkladná homogenizace celého materiálu vzorku. Gravitační víko je k dispozici také s přepadovými kanály. Zajišťuje, aby se buněčná kapalina uvolněná vzorkem během mletí vracela těmito kanály do středu nádoby, což umožňuje dokonalou homogenizaci.
Sortiment různých nádob, víček a nožů dělá z GRINDOMIX GM 200 skutečně univerzální zařízení, vhodné nejen pro zpracování vzorků potravin a krmiv, ale pro širokou škálu dalších materiálů.
Automaticky upravuje objem mlecí komory podle měnícího se objemu vzorku.
Ideální pro homogenizaci vzorků s vysokým obsahem vody.
Minimální opotřebení při zpracování tvrdých vzorků materiálů.
Hroty přispívají k důkladnému promíchání vzorku.
Snižuje objem komory na 0,5 nebo 0,3 litru pro optimální homogenizaci malých objemů vzorku.
Používá se pro obzvláště tuhé vzorky, jako je mastné, vláknité maso.
Se 2 noži je vhodný pro kryo mletí a mletí tvrdých vzorků.
Pro homogenizaci lepivých vzorků se suchým ledem
Nožové mlýny RETSCH jsou vhodné pro širokou škálu aplikací. Mezi typické materiály patří cukrovinky, obiloviny, sýr, potahované tablety, kakaová drť, doplňky stravy, sušené a čerstvé ovoce, krmné pelety, ryby, mražené výrobky, šunka, salát, maso, ořechy, olejnatá semena, farmaceutické výrobky, rostlinné materiály, klobásy, mýdlo, koření, zelenina atd.
slanina
sladkosti
rajčata
rozinky
Nejlepší řešení pro Vaší přípravu vzorků najdete v naší aplikační databázi
Our instruments are recognized as the benchmark tools for a wide range of application fields in science and research. This is reflected by the extensive citations in scientific publications. Feel free to download and share the articles provided below.
Aplikace | zmenšování velikosti, homogenizace a míchání |
Oblast použití | biologie, lékařství / farmaceutika, potraviny, zemědělství |
Vstupní materiál | měkký, středně tvrdý, elastický, obsahující vodu / tuk / olej, suchý, vláknitý |
Princip redukce velikosti zrna | řezný |
Vstupní velikost materiálu* | 40 mm |
Konečná jemnost* | < 300 µm |
Velikost dávky / vstupní množství* | se standardním víkem 700 ml / s redukčním víkem 150-300 ml / s gravitačním víkem 300 - 600 ml |
Obsah mlecí komory | se standardním víkem 1000 ml s redukčním víkem 250 ml/500 ml s gravitačním víkem 400 - 800 ml |
Nastavení rychlosti | digitální, 2,000 - 10,000 min-1 (14,000 min-1 BOOST) |
Materiál mlecích nástrojů | čepel: nerezová ocel / titan upevnění čepele: PVDF / nerezová ocel kontejner: autoklávovatelný plast / plast PP / nerez |
Nastavení doby mletí | digitální, 1 s - 3 min |
Intervalový provoz | ano |
Uložitelné programy | 8 programů / 4 sekvence |
Pohon | série-charakteristika motoru |
Síla pohonu | ~ 1000 W |
Elektrické napájení | různé napětí |
Připojení k elektrické síti | 1-fázové |
Kód ochrany | mlecí komora a klávesnice IP 42 |
Spotřeba energie | ~ 1000 W |
Š x V x H zavřený | 350 x 275 x 392 mm (otevřený: 350 x 410 x 553) |
Váha netto | ~ 10 kg |
Normy | CE |
Ve středu mlecí nádoby se otáčejí dva ostré, robustní nože. V závislosti na směru otáčení se redukce velikosti provádí tupou stranou (předemletí) nebo ostrou stranou (jemné mletí). Nůž je nepřímo poháněn výkonným motorem 1 000 W. Předvolitelná rychlost, která je udržována elektronicky, zajišťuje optimální přizpůsobení individuálním požadavkům aplikace a reprodukovatelné výsledky mletí.
Výhrady k technickému řešení a nedostatkům