Typy vík pro mlecí nádoby z autoklávovatelného plastu (PC) nebo PP:
- Standardní víko:
Perfektně se hodí pro standardní aplikace.
- Redukční víko 0.3 l a 0.5 l:
Tyto víka snižují objem mlecí nádoby na 0.3 l / 0.5 l a jsou proto obzvláště vhodné pro homogenizaci malých množství vzorku.
Snížení objemu zvyšuje účinnost mletí ve srovnání s použitím standardního víka, protože vzorek je více tlačen proti čepelím nože. Kromě toho okrouhlá, vydutá spodní strana víka podporuje excelentní míchání a homogenizaci vzorku.
- Gravitační víko:
Zvláště vhodné pro homogenizaci materiálů, které během procesu mletí ztrácejí objem, např. seno.
Víko automaticky snižuje objem nádoby, což vede k tomu, že vzorek je stále stlačován proti čepelím nože. To zvyšuje efektivitu procesu.
- Gravitační víko s přepadovými kanálky:
Zvláště vhodné pro homogenizaci materiálu s vysokým obsahem kapaliny, který nejdříve zabere více prostoru, ale při procesu mletí značně ztrácí objem, jako jsou například rajčata.
Víko automaticky snižuje objem nádoby, což vede k tomu, že vzorek je stále stlačován proti čepelím nože. To zvyšuje efektivitu procesu.
Kapalina, která se zvedá mezi víkem a stěnami nádoby v důsledku kapilárních sil, je vedena zpátky do procesu mletí přepadovými kanálky.
|