Typy víka pro mlecí nádoby GM 300:
- Standardní víko:
Perfektně se hodí pro standardní aplikace.
- Víko pro aplikace suchého ledu:
Používá se pro kryogenní mletí se suchým ledem. Má otvor, kterým uniká odpařovaný CO2, aby se zabránilo přetlaku uvnitř nádoby.
- Gravitační víko:
Zvláště vhodné pro homogenizaci materiálu, který během procesu mletí ztrácí objem, například seno.
Víčko automaticky snižuje objem nádoby, což vede k tomu, že vzorek je stále stlačován proti čepelím nože. To zvyšuje efektivitu procesu.
- Gravitační víko s přepadovými kanálky:
Zvláště vhodné pro homogenizaci materiálu s vysokým obsahem kapaliny, který nejdříve zabere více prostoru, ale při procesu mletí značně ztrácí objem, jako jsou například rajčata.
Víčko automaticky snižuje objem nádoby, což vede k tomu, že vzorek je stále stlačován proti čepelím nože. To zvyšuje efektivitu procesu..
Kapalina, která se zvedá mezi víkem a stěnami nádoby v důsledku kapilárních sil, je vedena zpátky do procesu mletí přepadovými kanálky.
|